Na e iloa e mafai ona fesoasoani le fa'avevela o le pusaaisa e puipuia ai le femalaga'i o le pusaaisa?

Ole tele ole ea malulu ma le pusaaisa e su'e a latou iunite fa'afefe i fafo mo mafuaaga autu e lua. Muamua, e fa'aogaina e lenei mea le vevela malulu i fafo e aveese ai nisi o le vevela e mitiia e le evaporator, ma lona lua, e fa'aitiitia ai le pisa.

Condensing iunite e masani ona aofia ai compressors, condenser coils, condenser fans fafo, contactors, amata relays, capacitors, ma ipu malo malo ma taamilosaga. E masani ona tuʻufaʻatasia le tagata faʻafeiloaʻi i totonu o le iunite faʻafefe o le pusaaisa. I totonu o se iunite condensing, o le compressor e masani lava ona i ai se faʻavevela e fesoʻotaʻi i lona pito i lalo poʻo le pusa uila. O lenei ituaiga faʻavevela e masani ona taʻua o le afa'avevela.

fa'avevela fa'avevela1

O lefa'avevela fa'avevelaose fa'avevela fa'asao e masani ona fa'amau i le pito i lalo o le atigiliu pe fa'aofi i totonu o se vaieli i totonu o le atigiliu o le compressor.Mea fa'avevelae masani ona maua i compressors lea e maualalo ai le vevela o le siosiomaga nai lo le vevela evaporator faagaoioia o le faiga.

O le suau'u fagu po'o le suauu o se compressor e tele galuega taua. E ui lava o le pusaaisa o le sua galue e manaʻomia mo le malulu, e manaʻomia le suauʻu e faʻafefe ai vaega faʻainisinia o le compressor. I lalo o tulaga masani, o loʻo i ai pea sina suauʻu laʻititi o loʻo sao mai le pusa o le compressor ma feʻaveaʻi faʻatasi ma le pusaaisa i totonu o le tino. I le aluga o taimi, o le saosaoa lelei o le pusaaisa e ala i le paipa o le a mafai ai e nei suauʻu sao mai ona toe foʻi i totonu o le pusa, ma o le mafuaaga lea e tatau ai ona faʻamavae le suāuʻu ma le isi. Ae ui i lea, i le taimi lava e tasi, o le solubility o le suauu ma le pusaaisa e mafai ona mafua ai se isi faʻafitauli faʻaogaina. O le fa'afitauli o le femalaga'iga o mea'aisa.

O femalaga'iga ose fa'alavelave fa'afuase'i. Ose faiga lea e fe'avea'i pe toe fo'i atu ai le pusaaisa vai ma/po'o le ausa i le atigiliu o le compressor i le taimi o le ta'amilosaga o le compressor. I le taimi e pe ai le compressor, aemaise lava i le taimi e tapuni ai, e manaʻomia le ave o le pusaaisa i le mea e maualalo ai le mamafa. I le natura, o vai e tafe mai nofoaga e maualuga atu le mamafa i nofoaga e maualalo le mamafa. O le atigili e masani lava ona maualalo le mamafa nai lo le evaporator ona o loʻo i ai le suauu. O le malulu ambient vevela e fa'apupulaina ai le tulaga maualalo o le mamafa o le ausa ma fesoasoani e fa'aputu le ausa fa'aaisa i totonu o le vai i totonu o le atigi pusa.

pusa fa'avevela48

O le suauu pusaaisa lava ia e maualalo le mamafa o le ausa, ma pe o le pusaaisa o loʻo i se tulaga ausa poʻo se vai, o le a tafe atu i le suauu pusaaisa. O le mea moni, o le mamafa o le ausa o le suauʻu aisa e matua maualalo lava e tusa lava pe tosoina se vacuum o le 100 microns i luga o le pusaaisa, o le a le faʻafefe. O le ausa o nisi o suauʻu aisa ua faʻaititia i le 5-10 microns. Afai e le maua e le suauu le mamafa o le ausa, o le a faʻafefe i soʻo se taimi e maualalo ai le mamafa poʻo le gaogao i totonu o le pusa.

Talu ai e mafai ona tupu le femalaga'iga o le pusaaisa i le ausa o le pusaaisa, o le femalaga'iga e mafai ona tupu i luga po'o lalo ifo. A o'o atu le ausa fa'aaisa i totonu o le atigi pusa, o le a mitiia ma fa'aputu i totonu o le suau'u ona o le fa'asao o le pusaaisa/suau'u.

A'o umi tapuni ta'amilosaga, o le fa'aaisa vai o le a fa'atūina se vaega fa'asala i le pito i lalo o le suau'u i totonu o le atigi pusa. E mafua ona e sili atu le mamafa o pusaaisa vai nai lo le suauu. I taimi pupuu tapuni compressor taamilosaga, o le refrigerant migrated e le maua se avanoa e nofo i lalo o le suauu, ae o le a fefiloi ma le suauu i totonu o le atigi pusa. I le vaitau o le mafanafana ma / po'o masina malulu pe a le mana'omia le ea malulu, e masani ona tape e tagata e ona fale le eletise e momotu i le fa'alili i fafo. Ole mea lea ole a mafua ai ona leai se fa'avevela ole fa'avevela ole fa'avevela ona ua leai se malosi ole fa'avevela. O le femalagaiga o le pusaaisa i le atigi pusa e mautinoa lava e tupu i lenei taamilosaga umi.

O le taimi lava e amata ai le vaitau mālūlū, afai e le toe fa'afo'i e lē e ona le fale le va'ava'a i tua a itiiti ifo i le 24-48 itula a'o le'i amataina le ea malulu, o le a tupu tele le fa'afua'a ma le fa'aosoina o le atigipusa ona o le fa'aumiumi o le femalaga'i o le pusaaisa.

O lenei mea e mafai ona mafua ai ona leiloa le suauʻu saʻo i le pusa, faʻaleagaina foʻi bearings ma mafua ai isi faaletonu masini i totonu o le compressor.

Ua mamanuina fa'avevela pusa e fesoasoani e fa'afefe ai le femalaga'iga o pusaaisa. O le matafaioi a le fa'avevela o le fa'amauina o le suau'u i totonu o le pusa o le compressor i se vevela maualuga atu nai lo le vaega sili ona malulu o le faiga. Ole mea lea ole a i'u ai ile atigili e maualuga teisi atu le mamafa nai lo le isi vaega. O le pusaaisa lea e ulu atu i totonu o le atigi pusa o le a faʻafefe ma toe faʻafoʻi i totonu o le laina suction.

I taimi e le o ta'amilosaga, o le femalaga'iga o mea fa'aaisa i le pusa o le compressor o se fa'afitauli matuia. E ono fa'aleagaina tele le compressor


Taimi meli: Sep-25-2024