Aisea e iai se fa'a'avevela fa'avevela u'amea uamea i totonu o le pusaaisa?

I lo tatou olaga i aso faisoo, o le pusaaisa o se tasi o mea taua mo le teuina o meaai ma tausia fou. Peitaʻi, e ono maua e nisi tagata lenā meafa'a'a'a'a fa'a'a'a'a fa'aauo nisi taimi e aliali mai i totonu o le pusaaisa pe a latou faʻaaogaina, lea e tulaʻi mai ai le fesili pe aisea e iaiuamea fa'avevela fa'avevelai totonu o le pusaaisa. O le a avatu e lenei mataupu iā te oe le tali i lenā fesili.

fa'apala fa'avevela

Muamua, o le matafaioi a tubular defrost vevela

 

Fa'a'a'a'a fa'a'a'a'a fa'aauo se ituaiga o faagaau faamafanafana uamea e mafai ona vevela pe a uma ona faʻamalosia. E faʻaaogaina lautele i mea faʻavevela ma mea faʻapipiʻi eseese. I totonu o pusaaisa, e masani ona faʻaogaina faʻamalo faʻafefete mo galuega nei:

Fa'a'aisa: A ola le pusaaisa, ona o le maualalo o le vevela o le evaporator, o le ausa vai i le ea o le a condensed i luga o le evaporator e fausia ai le aisa. I le aluga o taimi, o nei kulimi o le a faʻaputu ma mafiafia, e aʻafia ai le aoga o le pusaaisa. Ina ia foia lenei faafitauli, o pusaaisa e masani ona faʻapipiʻiina i faiga faʻamalo. I le avea ai o se vaega o le faiga fa'a'aisa fa'a'aisa, o lefa'avevela fa'aisaisae fa'amalosia e liusuavai ai le aisa mai le evaporator e ausia ai le fa'amoemoe e aveese ai le aisa.

Puleaina o le vevela: O nisi pusaaisa maualuga e fa'aaogainafa'apala fa'avevelamo le pulea lelei o le vevela. E ala i le fetuunaiga o le taimi ma le malosi o lefa'a'a'a'a fa'a'a'a'a fa'aau, o le vevela i totonu o le pusaaisa e mafai ona pulea e faʻamautinoa ai le fou o meaʻai.

Fa'amama: O nisi pusaaisa maualuga o le a faʻaaogaina foifa'a'a'a'a fa'avevela fa'apa'umo sterilization. E ala i le fa'avevela eletise, o lefa'apala fa'avevelae mafai ona fasiotia siama ma siama o loʻo pipii i totonu o le pusaaisa, faʻaleleia le saogalemu o meaʻai.

Lona lua, o le tulaga o le defrosting tube vevela

O lefa'a'a'a'a fa'aau'au fa'aaue masani ona faʻapipiʻi i luga o le evaporator o le pusaaisa. O le evaporator o se vaega o le pusaaisa faiga o le pusaaisa ma o loʻo tu i tua poʻo lalo ole pusaaisa. Ina ua lepaipa fa'avevelae malosi, e liusuavai le aisa i luga o le evaporator ma tafe mai le pusaaisa e ala i le alavai. Afai la e te va'ai i se paipa fa'avevela fa'a'aisa a'o fa'amamāina pe tautua lau pusaaisa, e ono fa'atūina mo le fa'a'aisa.

Tolu, saogalemu o le fa'avevela fa'avevela

O nisi tagata atonu e popole i le saogalemu o lefa'apala fa'avevela, a uma, e aofia ai le eletise ma le faʻavevelaina. Ae ui i lea, afai lava e faʻapipiʻi lelei ma faʻaaogaina, o lefa'avevela fa'a'aisae saogalemu. O pusaaisa e sili ona lelei e masani lava ona i ai ni auala e puipuia ai, e pei o le puipuiga o le vevela ma le puipuiga o le so'o, ina ia mautinoa o le a le faʻaauau pea le vevela o le faʻavevelaina pe maua ai aloiafi ona o le faaletonu. E le gata i lea, o le mamanu ma mea e faʻaogaina ai faʻamaʻa vevela e tatau foi ona tausisia tulaga talafeagai ma tulafono faatonutonu e mautinoa ai lo latou saogalemu ma le faʻamaoni.

Fa, Fa'afefea ona fa'atumauina fa'avevela fa'avevela

Mo pusaaisa a le aiga, e masani lava ona otometi le faiga fa'afefete ma e le mana'omia ai le tele o fa'aoga a tagata. Ae peitai, ina ia mautinoa le faagaoioiga masani o lefa'a'a'a'a fa'a'a'a'a fa'aauma faʻalautele le ola tautua o le pusaaisa, o nisi nei o fautuaga:

Fa'amama masani:O le tausia lelei o totonu o le pusaaisa ia mama o se laasaga taua i le faatumauina o le vevela vevela. O le fa'amama masani ma le fa'a'a'aisa e mafai ona taofia ai le fa'aputuina tele o le aisa mai le a'afiaina o le fa'agaioiga masani o lefa'avevela fa'a'aisa.

Siaki le alavai: Afai ua poloka pe faaletonu le alavai, o le a mafua ai ona le alu le vai liusuavai i le taimi, e ono aafia ai le faagaoioiga masani o le vai.pusaaisa fa'avevela fa'avevela. O le mea lea, e tatau foi ona siaki e le aunoa pe lamolemole le alavai.

Aloese mai le soona fa'aoga: A ofa'a'aisa fa'a'aisa fa'avevelapuipuia le pusaaisa mai le aisa i se tulaga patino, o le soona faaaoga e ono faatelevaveina ai le matua o le evaporator. O le mea lea, e mana'omia le fa'aoga tatau ma le aloese mai le amataina soo o le faiga o le defrost.

Fa'afeso'ota'i se lipea fa'apolofesa:Afai e te masalomia se faaletonu po'o se fa'afitauli i lefa'apala fa'avevela, e sili ona fa'afeso'ota'i se tagata fa'apolofesa fa'ameamea mo le asiasia ma toe fa'aleleia. O lo'o ia i latou le tomai ma le poto masani e fa'ailoa sa'o ai fa'afitauli ma tu'uina atu fofo talafeagai.

O lefa'a'aisa elemene fa'avevelao lo'o fa'apipi'i i totonu o le pusaaisa mo galuega e pei o le fa'a'a'a'a'a, pulea o le vevela ma le fa'amama. E ala i le malamalama i le matafaioi, nofoaga, saogalemu ma le tausiga o auala faʻavevela elemene, e mafai ona tatou malamalama atili i lona taua ma le matafaioi i totonu o pusaaisa. O le gauai atu i le tausiga ma le tausiga i le faʻaaogaina i aso uma e mafai ona faʻamautinoa le faʻaogaina masani o le faʻavevela elemene ma faʻalauteleina le ola tautua o le pusaaisa.


Taimi meli: Iul-30-2024